Vad är det bästa sättet att hitta och anlita en frilansare?

De bästa metoderna för att anställa frilansare är de som minimerar tid, pengar och osäkerhet och maximerar konsekvensen.

Hyra genom en frilansande talangwebbplats: sajter som Toptal är bra om du är kort i tid och bryr sig om kvalitet. Med Toptal behöver du inte hitta en frilansare-deras team består av domänexperter som kommer att källa rätt passform för dig från deras nätverk av elit frilansare, vanligtvis inom 24 timmar.


Leta efter webbplatser som erbjuder en tillfredsställelse garanti, eftersom detta korrelerar med förtroendet webbplatsen har i sitt frilans nätverk. Frilans webbplatser som ZipRecruiter och UpWork kommer att erbjuda dig en lista över kandidater att välja mellan, men tänk på UpWork kommer inte att göra någon pre-vetting. Beroende på hur mycket tid du har att hitta den bästa möjliga frilansare för ditt projekt, toptal förmodligen erbjuder det högsta värdet för din investering.


Gör din egen forskning: du kan göra en snabb undersökning genom ditt professionella nätverk för att se vilka webbplatser andra använder. Personliga hänvisningar kan hjälpa dig, så prova ett inlägg på LinkedIn och be ditt nätverk om rekommendationer. Du kan också posta på forum precis som Quora för rekommendationer. Slutligen kan du också forska och läsa recensioner på Yelp av befintliga frilansare webbplatser och byråer. Den plussidan med denna metod är att du inte kommer att betala en “Finders fee” eller hållaren, men du kommer att spendera mycket tid på att göra individuell forskning innan du ens komma till det skede av intervjua kandidater, utföra bakgrundskontroller, och sätta dina kandidater genom test tilldelningar.


Jämför frilans webbplatser: frilans webbplats jämförelseverktyg som frilansare.nu är bra när du inte är säker på vilken frilansande talangwebbplats att använda för att hitta och anställa en frilansare. Om du försöker att spara tid och krångel i sökandet efter en bra frilansare, prova webbplatser som ger dig personliga rekommendationer av de bästa platserna att anställa frilansare. Vanligtvis, dessa jämförelseverktyg är gratis och kräver inte att registrera dig för ett konto, med den fördelen att du har sinnesfrid och validering i oavsett frilansare webbplats du väljer att gå med.

Hoppas det hjälper! 🙂