Solsängar – dina frågor besvarade

Att prova något nytt är alltid skrämmande, men det behöver inte vara. Oavsett frågan, vi har du täckt med vår solsäng användarens vanliga frågor!

Varför behöver jag använda en solsängar?

Garvning lotion har visat sig ha en stark inverkan på din garvning förmåga. De har utformats för att föryngra och reparera din hud, hålla den friskare. Frisk hud gör att du kan sola snabbare, säkerställer att din solbränna varar längre och ger dig en bättre färg. De vitaminer och mineraler som tillsätts kan också bidra till att bekämpa åldrandeprocessen. Genom att använda en garvning lotion, garvning processen påskyndas, vilket innebär att du sparar både tid och pengar på garvning sessioner för att få samma (eller ännu bättre) resultat i solsängen.

Torr hud reflekterar ljus, vilket innebär att din solbränna blir mindre effektiv och kommer att behöva spendera mer tid garvning för att få samma resultat. Att inte använda en garvningslotion kommer också att leda till torkning av hud, kollagenförlust och förlust av elasticitet i huden, vilket totalt ger ett tråkigt, ohälsosamt utseende.

Vad ska jag ha på mig i en solsäng?

Detta skiljer sig från person till person på vad de föredrar. Eftersom du är den enda i rummet med solarium, många människor tan naken för att undvika solbränna linjer, men det är lika normalt att bära underkläder eller en bikini medan garvning.

Hur länge varar en session?

Detta är helt beroende av din hudtyp och hur din hud reagerar på solen. Till exempel skulle någon med hudtyp 2 (mycket rättvis, lättbrännskador) rekommenderas under mycket kortare tid än någon med hudtyp 5 (mörk hud och hår, sällan brännskador) som naturligtvis skulle kunna spendera mer tid i solen säkert.

Detta beror också på om du bara börjar en kurs av solarium sessioner eller har redan använt en solarium. Det rekommenderas att du för dina första sessioner spenderar mindre tid på att sola och långsamt bygga upp tiden som spenderas på ett solarium. Detta ger din hud tid att producera melanin, vilket kommer att mörka hudpigmentering. Som reaktion på både inomhus och utomhus UV-exponering, medan garvning din hud kommer också tjockna, så att du kan spendera lite mer tid garvning utan risk för hudskador.