Stödgrupper och resurser för Frilansare

Format är en online portfölj plattform som har lanserat en $ 25,000 fond för frilansande fotografer och bildkonstnärer som har förlorat arbete på baksidan av pandemin och kommer sannolikt att kämpa ekonomiskt. Det erbjuder hjälp på upp till $ 500 per person men vill samarbeta med andra företag för att öka det totala beloppet. Du hittar ansökningsblanketten på frilansare.nu.

Chicago-baserade Out-of-home Art agency Muros har lanserat #MakeWithMuros, en kampanj som ger konstnärer en plattform medan de hindras från att ta till stadsmurar. Muros kommer att spotlighting en artist en dag på sin Instagram sida för 30 dagar-betala dem för att skapa en bit och hjälpa dem att sälja den efteråt. Det finns ingen begränsning på medium, en talesman sade ” Muros kommer att acceptera duk, skiss, digital, animation, spela deg, skickligt arrangerade kylskåpsmagneter … Det enda kravet är att det sprider glädje.”

Skapad av tidigare MTV marknadsförare Pip Jamieson, Dots har varit en destination för en mångsidig Skara arbetande kreatörer sedan 2014. Arbetsstyrelsen listar för närvarande mer än 100 frilansande spelningar baserade främst i Europa. Det har också startat ny chatt tråd som kallas “Coronavirus support”, som är fylld med råd och moraliskt stöd för dem som har förlorat jobb eller arbete.

Föreningen för Oberoende Yrkesutövare och Egenföretagare (IPSE) har satt samman en omfattande guide för UK-baserade frilansare orolig för konsekvenserna Covid-19 kommer att ha på sin inkomst. Detta inkluderar länkar till särskilda HMRC-hjälplinjer och breda råd om hantering av kunder.

I USA har Frilansföreningen producerat en massa användbara guider om allt från sjukförsäkring till betalning (du behöver bara registrera dig). Rafael Espinal, VD och verkställande direktör för frilansare Union, har också publicerat brevet han skickade till New Yorks Andrew Cuomo och Bill De Blasio kräver att “alla och alla finansiella säkerhetsnät som genomförs i detta ögonblick av ekonomisk kris måste omfatta frilansare”.

Marguerite, en klubb för kvinnor som arbetar inom bildkonst, har startat en “söker arbete” jobb styrelse och uppmuntrar kreatörer att tänka på mångfalden av deras kompetens. Det är en enkel sell-in för arbetsgivare som kan bläddra igenom listan och dra ut frilansare kontaktuppgifter direkt från sina inlägg.

Arbetsnoteringar gör ett liknande öppet samtal för freelancer-platser på denna Twitter-tråd.

Industry app Fishbowl kan känna sig som high school cafeteria vid de värsta tiderna, men frilansare poolen belyser för närvarande hur bra ett anonymiserat forum kan vara. Praktiska inlägg från den senaste veckan täcker arkivering för oss arbetslöshetsförmåner med frilansarstatus och råd för budgetering i en “torr stavning” av arbetet.

En kollektiv frilansande konstnärer har skapat en aggregerad lista över fria resurser, möjligheter och ekonomiska hjälpalternativ tillgängliga för konstnärer från alla discipliner i hela USA. Det är en blandning av officiella råd, vägledning och aktuella artiklar som kommer att resonera med frilansande kommersiella annonsmaterial också.

Ett annat kalkylblad som gör rundorna är den här som heter Freelancers & Community Resources, vilket sannolikt inte kommer att få dig ett jobb men är full av kreativ inspiration som “en stor Google drive-mapp med zines” som heter Quaranzines och utskrivbara färgningssidor.

Facebook: s push in grupper kommer i förgrunden med en rad samhällen som inrättats för att erbjuda stöd, tips och jobbledningar. En är “anti-virus arbete för frilansare och småföretag”, som har vuxit till mer än 11.000 medlemmar inom loppet av veckan.

En annan är trädgården – en privat grupp för medlemmar av Vi är Rosie. Kiana Pirouz, marknadschef på nätverket, förklarade: “gruppen kommer att vara ett samtal och svar på vad samhället behöver och hur vi kan vara till tjänst utöver vår förmåga att ansluta till jobb, oavsett om det är Zoom lunch raster, dela arbete, meditationer, etc.”

Den professionella frilansaren, Anna Codrea-Rados veckobrev, kan vara vinklad på frilansande journalister, men den har fortfarande massor av användbara råd och åsikter om världen av kontrakterat arbete. På samma sätt, Sian Meades-Williams frilansande skriva jobb nyhetsbrev innehåller regelbundet copywriting och märkesvaror innehåll arbete, och de jobb som presenteras är ofta exklusiva för abonnenter, alltför.