Vaping Bill Kan Skapa Mer Samhälls Skada

Aotearoa Vapers Community Advocacy (avca) kommer att utmana parlamentets Hälsovalskommitté i morgon bitti och säga att regeringens vaping proposition i sin nuvarande form riskerar att skydda stor tobak.

Direktör för AVCA, Nancy Loucas, säger inlämningen belyser några uppenbara utelämnanden som hindrar räkningen från att vara omfattande och riskproportionerliga. Det varnar också för att peoplesmoker måste regleras annorlunda än rökning, eftersom det är betydligt säkrare och effektivt för att hjälpa rökare att sluta tobak.

“Vi gör det mycket tydligt att de oavsiktliga konsekvenserna av en sådan oöverkomlig reglering inte bara kommer att göra säkrare nikotinprodukter (SNP) mindre tillgängliga, mindre olika och mindre tilltalande men kommer faktiskt att skydda cigarettintressen. Det skulle avskräcka rökavvänjning och ge grogrund för skapandet av en blomstrande svart marknad som skulle skapa ännu mer skada i samhällen”, säger Loucas.

Enligt AVCA måste lagstiftningen vara ett vapen i kampen mot brännbar tobaksrökning och styrd av det nationella målet SmokeFree 2025. Förslagen i propositionen visar emellertid en total brist på förståelse och samråd med konsumenterna om hur människor använder vaping för att sparka tobak.

Att begränsa smakerna till mentol, mynta och tobak i icke-specialiserade vape-återförsäljare som stormarknader, bensinstationer och mejerier är lovvärt i sitt försök att begränsa ungdomstillgången. Oroande, men flytten skulle också begränsa de val vuxna rökare måste få tillgång till populära vape smaker, säger hon.

“Om regeringen måste begränsa smaker i Återförsäljare andra än specialiserade vape butiker, måste det finnas åtminstone frukt och dessert smaker tillgängliga tillsammans mentol, mynta och tobak.”Inlämningen Ytterligare anmärkningar:” de flesta före detta rökare fann sin smakprofil bland frukt och dessert e-flytande smaker och undvikas tobak, mynta och mentol eftersom de var alltför lik brännbara Klicka här.”

AVCA säger också att det fortfarande är viktigt för rökare att veta att det finns alternativa och mycket mindre skadliga produkter till cigaretter tillgängliga.