Vad är IPTV?

Det nya formatet IPTV expanderar avsevärt den vanliga ramen för TV. IP-protokollet används för att sända signalen. Den erforderliga anslutningshastigheten är minst 50 MB/s. till skillnad från strömmande Internet-TV eller IPTV, som överförs direkt till klientutrustning, är IPTV-drift baserad på flera komponenter: buffertprogramvara; bearbetning av medieinnehåll mottagning och överföring; informationsskydd; videoservrar; övervakning av kvaliteten på IPTVIS trafik och elektrisk utrustning. Signalen skickas till specialiserade enheter: set-top-boxar, spelare, Smart-TV apparater, smartphones.

Låt oss nu berätta mer om IPTV. Så, IP TV Vad är det? På programnivå hanteras IP-TV: s arbete av Middleware-komplexet. Programmet installerar en uppsättning abonnenttjänster, hanterar gränssnittet och samordnar driften av alla komplexa IPTV element. IPTV-funktionen “hanteras” av olika administrativa protokoll. “UDP ” och” RTP ” är ansvariga för strömmande ljud-och videofiler; “HTTP” organiserar interaktiva tjänster; “RTSP” hanterar sändning; “IGMP” skapar multicast-strömmar. Detta skapar en kunddatabas med IPTVIS information om anslutna tjänster. Systemet reglerar proceduren för autentisering och auktorisering av abonnenter, vilket resulterar i en “abonnentportal” – ett gränssnitt som visas på enhetsskärmen.

Vi har listat ut vad IPTV TV är. Låt oss prata om fördelarna och nackdelarna med att använda denna teknik. Kanske är den största fördelen med att ansluta TV på detta sätt ett nästan obegränsat antal kanaler. De positiva aspekterna av Internet-TV inkluderar: möjlighet att spela in och spola tillbaka sändningar i realtid; HD bildkvalitet; möjligheten att välja ljudspår och flerkanaligt ljud när du kollar på Dreamfilms. Som regel behöver du inte betala extra för att ansluta tjänsten.leverantörer tillhandahåller det som en del av Internet-anslutningspaketet. Nackdelar med IPTV detekteras när internetanslutningshastigheten är låg. I det här fallet kan det finnas “stratifiering” av bilden och ljudet,” saktar ner ” av videon. Som nämnts ovan, för en stabil IPTVIS signal behöver du en hastighet på 50 MB / s. en annan nackdel gäller enkel hantering. Om en TV-kanal sänds från en bärbar dator till en TV kan du bara byta kanal eller justera volymen på datorn och IPTVIS.

Nu när du har lärt dig vad IP-TV är, är det dags att prata om den utrustning du behöver “surfa” på internetkanaler. Vi kommer att överväga vilka typer av utrustning som baseras på vilken enhet du planerar att ansluta nätverks-tv till. Om du ska titta på IPTV från en TV-skärm behöver du: en Internetanslutning via en router och en digitalbox. I vårt fall är detta “Matrix” – operatören och mag250-prefixmodellen. Du behöver dock fortfarande konfigurera routern först.