14 sätt att tjäna pengar på gammaldags sätt

Förutom alla de sätt som vi har nämnt hittills, kan du också överväga att tjäna pengar på gammaldags sätt med lite extra liv. De flesta av dessa arbetsalternativ har funnits i århundraden, men i vissa fall har nya sätt att utnyttja dem just uppstått under det senaste decenniet. Här är 10 sätt att tjäna extra pengar på gammaldags sätt.

Leverera till Postmates. Ladda ner gratis Postmates app för Android och iOS och komma online när du vill tjäna pengar. Gör upp till $ 40 / timme genom att leverera mat, drycker, detaljhandel och mer. Det finns inga tidsåtaganden eller avgifter, så du kommer att ta hem 100% av vad du tjänar varje gång du gör en Postmates leverans.

Kör för Uber eller Lyft. Om du har ett pålitligt fordon, en ren körrekord och en smartphone är körning för ett bildelningsföretag en verklig möjlighet. Genom att arbeta under toppresetider och optimera din bil för perfekt gas körsträcka, kan du göra upp till $25/timme på ditt eget schema.

Relaterat: hur man tjänar pengar på att köra för Uber

Prova Uber ÄTER eller DoorDash. Uber EATS erbjuder deltidsarbete som liknar körning för Uber eller Lyft. I stället för att plocka upp passagerare, dock, du kommer att plocka upp mat order och leverera dem i ditt område. Pay fungerar på samma sätt, så att du tjänar en per jobb plus tips. DoorDash fungerar på samma sätt, låta konsumenterna beställa mat från restauranger och ansluta förare att plocka upp och släppa av sina måltider.

Arbeta i livsmedelsbutik leverans. Instacart är ett företag som kommer att betala dig för att plocka upp livsmedelsbutik order på fritiden. Hela inköp och beställning sker genom Instacart app, vilket gör det enkelt för dig att plocka upp matvaror dina kunder vill och få betalt. Liksom andra matleveransjobb på den här listan kan Instacart du tjäna en per resa plus tips. Shipt är en annan tjänst som betalar dig för att handla matvaror och leverera dem till konsumenter i ditt område, så se till att se om de är tillgängliga där du bor.

Klippa gräsmattor eller plog uppfarter. Om du är villig att klippa varv eller spade eller ploga snö på vintern, kan du enkelt starta din egen snöröjning och gräsklippning företag på sidan. Samtidigt kan du oftast hitta arbete genom att nå ut till din lokala gemenskapen via word-of-mouth, flygblad, eller online anslagstavlor, webbplatsen Plowz & Mowz tillåter dig att sätta upp en profil på nätet och nå ut till fler kunder i ditt område.

Bärgning och återförsälj. Älskar du antikviteter eller har en förmåga att hitta värdesaker på loppmarknader eller gårdsförsäljning? Om du gör det kan det vara dags att överväga att rädda föremål för återförsäljning – eller till och med scouting ut antikviteter för att sälja för vinst. Medan du behöver spendera en hel del tid på att leta efter framtidsutsikter och spendera lite pengar på att köpa förskott, kan du enkelt göra en vinst om du vet vad du gör.

Få ett deltidsjobb. Om du är hård för kontanter, kan det vara dags att överväga ett deltidsjobb. Lyckligtvis, detaljhandel, restaurang och manuell arbetskraft industrier är nästan alltid letar efter arbetstagare som är villiga att arbeta helger, kvällar och helgdagar.

Hitta säsongsarbete. Beroende på säsong, lokala företag kan leta efter deltid hjälp. Detta gäller särskilt under hösten och vintern när butiker förlitar sig på säsongsarbetare att få igenom upptagen semester rush. Och under sommaren, tillfälliga arbetsmöjligheter sträcker sig från manuellt arbete utomhus till pool badvakter och golf caddies.

Tjäna pengar på en hobby. Medan vissa hobbyer faktiskt kostar pengar, kan andra omvandlas till ett lönsamt företag. I slutändan beror det på vad din hobby är och hur begåvad du är. Du kan förvandla din kärlek till fotografering, till exempel, till en deltid gig med familjeporträtt och bröllop bilder eller sälja utskrifter på Etsy eller på konstmässor.

Relaterat: 11 roliga saker att göra som faktiskt kan tjäna pengar

Be om löneförhöjning. Om du är missnöjd med din ersättning på din 9-5 jobb, ber om en höjning är ett sätt att nötkött upp ditt bankkonto. De flesta arbetsgivare erbjuder en årlig översyn av ditt arbete – vilket kan vara den perfekta tiden att förhandla om en högre lön eller be om bättre förmåner. Om din arbetsgivare inte erbjuder en sådan möjlighet, kan det vara dags att inleda en översyn själv.

Relaterat: hur man förhandlar lön och jonglera jobberbjudanden

Be om övertid på jobbet. Har du ett jobb som erbjuder Övertid? Låt din chef veta att du är intresserad av möjligheten. Under tiden kan det vara klokt att låta medarbetare veta att du är villig att plocka upp några extra skift som de inte vill ha eller behöver.

Starta ett bed and breakfast. Om du bor i en populär utväg område eller äger en historisk egenskap, kan ett B&B vara den perfekta sidan hustle. Inte bara kan du arbeta hemma med den här karriären, men du kommer också att göra några skatteavskrivningar i processen-även om de flesta innkeepers varnar för att yrket kräver mycket hårt arbete och är mer av en attraktiv livsstil än en pengar-making strävan.

Relaterat: det ultimata arbetet hemma jobbet: kör ett Bed And Breakfast

Starta ett litet företag. Har en färdighet du kan tjäna pengar? Om du vet hur man klippa gräs, måla ett rum, eller baka kakor, starta ditt eget företag är ett bra sätt att tjäna snabba pengar. Beroende på vilken typ av verksamhet, kan du även göra det på fritiden. Om du vill bläddra efter fler alternativ, kolla in 50 sida företag som du kan börja på egen hand.

Skapa passiv inkomst. Om du har pengar sparas, kan du använda detta som ett bo ägg för att skapa passiv inkomst. Det finns många sätt att skapa passiv inkomst, med det enklaste att öppna ett sparkonto med hög ränta, vilket ger en mycket högre avkastning än ett normalt sparkonto. Investera i aktier kan också ge dig en passiv inkomst, men kräver upp front forskning och strikt övervakning av din portfölj.